Opslagsystemen


Opslagsystemen


Bij de RVS opslagsilo van silowacht zijn de metalen delen die in contact kunnen komen met het product, vervaardigd van RVS plaatmateriaal afgewerkt met een 2B finish. Deze uitvoering biedt de volgende voordelen: krasvast, grote sterkte, hygiënisch, in hoge mate bestand tegen corrosie en oxidatie en lange levensduur. Deze voordelen blijken uit het grote toepassingsgebied van RVS in de voedingsmiddelenindustrie.

De RVS opslagsilo wordt zowel aan de binnenzijde, als de buitenzijde afgelast. De lassen aan de binnenzijde van de silo worden gebeitst en gepassiveerd. De lassen aan de buitenzijde worden naast het beitsen en passiveren ook geborsteld, waarbij strakke “borstelstrepen” langs de lasnaden ontstaan.

Big Bag losstation


Om bigbag grondstoffen te kunnen opslaan leveren wij bigbag opslagsilo, waarin de gehele inhoud kan worden over gestort. Door de silo inhoud 1.900 liter – 6.000 liter af te stemmen met de dagelijkse behoefte kan de bevoorrading in de dagploeg plaatsvinden en worden FTE’s uitgespaard. De bevoorrading geschied middels een bigbag hijsvoorziening en bij een beperkte hoogte met een losstation met aansluitend proppentransport. Ons Ino uitdraaisysteem zorgt ervoor, dat de producten gegarandeerd en nauwkeurig uit de silo’s kunnen worden gedoseerd.

Afhankelijk van de producteigenschappen en inbouwmogelijkheden leveren wij ook bigbag losstations waarbij de bigbag inhoud tevens als voorraad dient.

INO opslagtechnieken


Ons INO uitdraaisysteem zorgt ervoor, dat de producten gegarandeerd en nauwkeurig uit de silo’s kunnen worden gedoseerd

BVM opslagtechnieken


De universele vloeibare BVM-installatie die wij u leveren doseert verbeteringsmiddelen op vet- en/of waterbasis. Deze verbeteringsmiddelen mogen in statische viscositeit variëren van 0,11 tot 3. Pas bij omgevingstemperaturen van 15 tot 30 °C. De soortelijke massa ligt rond de 1,0 kg/dm³.

CIP reinigbaar

De universele vloeibare BVM-installatie is CIP reinigbaar. Wat betekent dat de gehele installatie zo is ontworpen dat er een (externe) CIP-installatie aangekoppeld kan worden en dat de toegepaste componenten geschikt zijn voor CIP-reiniging. Onderzoek toont aan dat CIP-reiniging wel noodzakelijk is aangezien er met eiwitten gewerkt wordt. Deze eiwitten laten een bio-film achter op componenten, leiding werk, etc.

Deze ingrediënten worden aangeleverd in containers. De containers zullen worden opgesteld in het grondstoffen magazijn. In totaal zullen 5-produkten worden gedoseerd op drie broodlijnen. Voor de 5 produkten zal een automatisch omschakel unit worden voorzien welke bij het leegraken van de container de pomp automatisch zal koppelen aan de aangesloten volle container.

Vloeistoftanks


Voor de opslag van vloeibare producten, zoals gist, desem, stropen, gelei, pekelwater, enz. produceren wij RVS opslag tanks, vervaardigt uit hoogwaardige RVS speciaal geschikt voor de levensmiddelen industrie. Afhankelijk van de productspecificaties kunnen ze dubbelwandig, getraced en geïsoleerd worden uitgevoerd. Afhankelijk van het proces wordt de tank gekoeld of verwarmt op de vereiste doseertemperatuur.

Zakkenstort kabinet


Om zakgoed grondstoffen te kunnen opslaan leveren wij bigbag opslagsilo, waarin de gehele inhoud kan worden over gestort. Door de silo inhoud 200 liter – 500 liter af te stemmen met de dagelijkse behoefte kan de bevoorrading in de dagploeg plaatsvinden en worden FTE’s uitgespaard. Ons Ino uitdraaisysteem zorgt ervoor, dat de producten gegarandeerd en nauwkeurig uit de silo’s kunnen worden gedoseerd

Kunnen wij u helpen?

Vragen over onze dienstverlening?
Bel of mail ons gerust!
Kwaliteit
Silowacht werkt conform de General Food Law en voedselveiligheidsnormen waaronder de HACCP norm. Wij zijn VCA gecertificeerd om de veiligheid en gezondheid tijdens de werkuitvoering te waarborgen.

Klanten en Silowacht aan het woord


Klanten aan het woord24 UUR SERVICE+31 (0)38 467 06 66


Contactgegevens

Rudolf Dieselstraat 7 
8013 NJ Zwolle
Telefoon:
+31 (0)38 - 467 06 66
Email: info@silowacht.nl

Silowacht op LinkedIn