Bloemkoeling


Bloemkoeling


Veel bakkerijen in de Benelux kampen met warme degen. In het kader van ‘roeien met de riemen die je hebt’ wordt in veel gevallen scherfijs  gebruikt. Binnen de HACCP is scherfijs zeer moeilijk te traceren en daarom heeft Silowacht een uniek systeem voor bloemkoeling ontwikkeld.

Temperatuurbeheersing


Temperatuurbeheersing in de bakkerij loopt als een rode draad door de procesvoering. Als de grondstoftemperaturen wisselen is een proces bijna niet te automatiseren:

  • Bij de productie van korstdegen moet het deeg dezelfde consistentie hebben als het vet wat er in wordt gelamineerd.
  • Bij gistdegen speelt dat ook maar het helpt ook een vroegtijdige rijs op de productielijn te voorkomen.
  • Bij koekdegen heeft een koud deeg betere uitrol en uitsteek eigenschappen. Bovendien vraagt een koud deeg veel minder strooibloem bij het machinaal uitrollen.

Constante homogene temperatuur door bloemkoeling


Hierom is het wenselijk bloem op een constante homogene temperatuur aan de kneder, of deegkuip toe te voeren. Met het bloemkoelsysteem van Silowacht wordt koud CO2 gas rechtreeks in de bloemstroom geïnjecteerd. Deze CO2 injectie geschiedt via een in de transportleiding die in de injector geplaatst wordt. De besturing is voorzien van een kleppenregeling zodat afhankelijk van de bloem aanvoer temperatuur, de juiste hoeveelheid CO2 wordt geïnjecteerd. Hierdoor wordt een constante homogene bloemtemperatuur gerealiseerd.

Kunnen wij u helpen?

Vragen over onze dienstverlening?
Bel of mail ons gerust!
Kwaliteit
Silowacht werkt conform de General Food Law en voedselveiligheidsnormen waaronder de HACCP norm. Wij zijn VCA gecertificeerd om de veiligheid en gezondheid tijdens de werkuitvoering te waarborgen.

Klanten en Silowacht aan het woord


Klanten aan het woord24 UUR SERVICE+31 (0)38 467 06 66


Contactgegevens

Rudolf Dieselstraat 7 
8013 NJ Zwolle
Telefoon:
+31 (0)38 - 467 06 66
Email: info@silowacht.nl

Silowacht op LinkedIn